المقادير:-
4 كوب ماء او شوربة
بصلة متوسطة
عود كرفس
حبة فلفلة حمرا
ملح وفلفل اسود وقليل من الشطة الحمرا (اختياري)
1/2 كيلو كبد وقوانص
2 كوب ارز
3 فصوص ثوم
الطريقة :
قطعي الكبد والقوانص قطع صغيرة وقطعي البصل والثوم والكرفس والفلفل الاحمر
في طاسة ضعي زيت او زبدة على حسب رغبتك
بعد ان يسخن الزيت او يسيح الزبد ضعي الكبد والقوانص
وقلبيها الى ان يصبح لونها بني تقريبا بياخد 5 دقائق
ضيفي الى الكبد والقوانص البصل وقلببيهـم الى ان يلين
تقريبا حوالي دقيقتين او ثلاثة
نضيف اليهم الفلفل والثوم والكرفس ونقلبهم لمدة 3 دقائق
ضيفي الارز وقلبيهـم
ثم ضيفي المرقـه الشوربة
وضيفي اليها الملح والفلفل الاسود والشطة الحمرا
ثم اتركيهم يغلي قليلا لمدة 3 دقائق ووطي عليهم
وسويها على نار هادية