جايبلكوا طريقة ام علي انا مجرباها تحفة تحفة روووووووووووووووووووعة
المقادير:-
4 كوب دقيق
رشة ملح+رشة سكر
ماء دافئ للعجن
2ملعقة كبيره زيت
زيت للقلي
1/2 كوب زبيب
3/4 ملعقة كبير فانليا
لتر لبن ويحلي بالسكر جيدا
علبةقشطة او 100جرام زبدة
مكسرات فستق وبندق وجوز هند اختياري
الطريقة:-
-نعجن الدقيق بالماء الدافئ والملح والسكر وملعقتان زيت
ونعجن حتي الحصول علي عجينة متماسكة وتكون طرية نوعا ما
-ندهن الايد زيت حتي لاتلتصق العجينة وتقسم الي8 كور وسط
وتترك لترتاح ساعة وتغطي
-نقوم بفرد الكور بالنشابة لاتبقي رقيقة ولا تخينة وسط
مع وضع دقيق لسهولة الفرد
حتي ننتهي من فرد الكل نقلية في الزيت حتي يصير ذهبي اللون
-نضع اللبن علي النار ونحلية بالسكر ونضع علية الفانليا الي ان يغلي
-نحضر صنية ونضع فيها الخبر المقلي بعد تكسيرة قطع وسط
-نضع عليها اللبن والمكسرات وتقلب ونضع علي الوجة القشطة
-يزج بالفرن حتي يحمر الوجة
وبالهنا والشفا