اروبة
مرحبا بالزائرة العزيزة هنا هتلاقى قلوب صافية ومتحابة فى الله
اروبة
مرحبا بالزائرة العزيزة هنا هتلاقى قلوب صافية ومتحابة فى الله
اروبة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
اروبة

منتدى اروبة نسائى فقط ممنوع دخول الرجال
 
الرئيسيةالرئيسية  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخول  


 

 الكشري المصري وصل يا اروبة منك ليها من مطبخ ام بودي

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
om body




عدد المساهمات : 55
تاريخ التسجيل : 16/09/2012

الكشري المصري وصل يا اروبة منك ليها من مطبخ ام بودي Empty
مُساهمةموضوع: الكشري المصري وصل يا اروبة منك ليها من مطبخ ام بودي   الكشري المصري وصل يا اروبة منك ليها من مطبخ ام بودي Emptyالأربعاء سبتمبر 19, 2012 12:39 am

بصوا ياقمرات انا امبارح عملت حمص الشام

وحمص الشام مع الكشري بيبقي تحفة جداااااااااااااااا

ودة رابط حمص الشام
https://arooba.yoo7.com/t20-topic
نتوكل علي الله ونبتدي في العمايل

بصوا المقادير دي تكفي 4 اطباق كبار او 5 اطباق وسط عشان تكونوا عارفين

المقادير :_

ربع كليو عدس بجبة "عدس بني" ينقي ويغسل ويصفي

2كوب ارز ينقي ويغسل ويصفي

1/2كيس مكرونة عادية +1/2كيس مكرونة اسباجتي

بصلتان كبار"مقطعين جوليان"

1/2 كوب شعرية

5حبة طماطم +2ملقة صلصلة يضربوا في الخلاط

5 فصوص توم مفروم

حمص شام الحب فقط

زيت / ملح /كمون / شطة /كزبرة ناشفة

الطريقة:-

1/ اول حاجة هنعملها هو البصل عشان بالزيت بتاعة هنعمل الكشري

هنجيب طاسة كبيرة ونحط فيها زيت ونحط البصل ونحطها علي النار

ونقلب فيها عشان كلوا يستوي مع بعضة ونحط شوية ملح عشان البصل يطلع
مقرمش وجميل

لغاية ما لونة يكون بني بس مش غامق احسن يتحرق
واهو اللون المطلوب
الكشري المصري وصل يا اروبة منك ليها من مطبخ ام بودي 1348013899271
نروح مصفين الزيت ونحط البصل في مصفاة عشان ينزل زيتة ويكون مقرمش وحميب
ونشيل الزيت علي جنب لاننا هنعمل بة مكونات الكشري

2/ هنعمل الصلصة
نحط زيت في الحلة ونضع التوم لحد ما التومة تصفر نقوم طشنها بعصير الطماطم والصلصة
تغلي بس وتقوم نحط الملح والكمون والشطة والكزبرة الناشفة ونهدي النار
لحد ما تتسبك نعرف انة استوت لما الزيت يطلع فوق ودة شكلها
الكشري المصري وصل يا اروبة منك ليها من مطبخ ام بودي 1348013899392

3/هنعمل العدس
نجيب حلة ونحط فيها العدس وكوب ماء تغلي ونوطي النار
كاننا هنعمل رز ونبص عليها كل شوية
ولو احتاجت ماء احط بسيط لحد قرب السواء
احط ملح وكمون وشطة و3معالق زيت والقب وبعدين نطفي النار

4/ الارز وهنعملة بالطريقة المعتادة بتاعتنا
بدل السمنة زيت ونحط رشة كمون ورشة شطة
5/المكرونة تتسلط عادي بردوا
6/ هنحمر الشعرية بزيت وبعدين نطشة بالماء ونضع الملح لحد مايستوي

وبكدة يكون الكشري جهز ونحط في الاطباق
اول حاجة الارز وبعدبن الشعرية والكرونة والعدس والورد واخر حاجة شوية
حمص علي الوش وكدة تمام ودة شكل الاطباق
الكشري المصري وصل يا اروبة منك ليها من مطبخ ام بودي 1348013899903
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أعتز بإسلامى




عدد المساهمات : 94
تاريخ التسجيل : 17/09/2012

الكشري المصري وصل يا اروبة منك ليها من مطبخ ام بودي Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكشري المصري وصل يا اروبة منك ليها من مطبخ ام بودي   الكشري المصري وصل يا اروبة منك ليها من مطبخ ام بودي Emptyالأربعاء سبتمبر 19, 2012 1:16 am

[وحدهم المديرون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]
الجملة دى متكررة 3 مرات فى االموضوع دى صور ومش ظاهره
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
om body




عدد المساهمات : 55
تاريخ التسجيل : 16/09/2012

الكشري المصري وصل يا اروبة منك ليها من مطبخ ام بودي Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكشري المصري وصل يا اروبة منك ليها من مطبخ ام بودي   الكشري المصري وصل يا اروبة منك ليها من مطبخ ام بودي Emptyالخميس سبتمبر 20, 2012 10:13 am

أعتز بإسلامى كتب:
[وحدهم المديرون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]
الجملة دى متكررة 3 مرات فى االموضوع دى صور ومش ظاهره
فين الجملة دي ياقمر
مش ظاهرة عندي

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أعتز بإسلامى




عدد المساهمات : 94
تاريخ التسجيل : 17/09/2012

الكشري المصري وصل يا اروبة منك ليها من مطبخ ام بودي Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكشري المصري وصل يا اروبة منك ليها من مطبخ ام بودي   الكشري المصري وصل يا اروبة منك ليها من مطبخ ام بودي Emptyالخميس سبتمبر 20, 2012 4:42 pm

مش لاقيه صور وشايفه الجملة ى بس (وحدهم المديرون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط)
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الكشري المصري وصل يا اروبة منك ليها من مطبخ ام بودي
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ام علي الجامدة من مطبخ ام بودي
» حمص الشام الروعة من مطبخ ام بودي
» الحواوشي الاسكندراني من مطبخ ام بودي
» كيكة جوز الهند بالسيرم من مطبخ ام بودي
» الارز بالكبد والقوانص من مطبخ ام بودي

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
اروبة :: مطبخ اروبة :: اطباق رئيسية-
انتقل الى: